Baby- en kinderosteopathie Amsterdam

Baby- en kinderosteopathie

Osteopathie kan een oplossing zijn voor veel voorkomende klachten bij baby’s en kinderen. Tijdens de eerste afspraak wordt middels een uitgebreid gesprek en onderzoek bekeken wat de klachten zijn en de mogelijke oorzaken daarvan. Naar aanleiding van het gesprek en onderzoek wordt een behandelplan opgesteld. In veel gevallen gaat het om enkele afspraken. Belangrijk om te weten, is dat er tijdens de behandeling alleen zachte mobiliserende bewegingen worden gebruikt (nooit manipulatie). Mocht de osteopaat het nodig vinden om extra onderzoek te laten doen dan wordt de baby of het kind altijd doorgestuurd naar de huisarts of specialist.

Klachten bij baby’s

De meest voorkomende klachten die we bij baby’s waarnemen, zijn: huilbaby, onrust, darmkrampjes of een voorkeurshouding. De geboorte is een zeer stressvolle gebeurtenis, waarbij veel mechanische krachten inwerken op moeder en kind. De krachten die er bij een bevalling zijn, zoals (pers)weeën, kunnen voor blokkades of spanningsgebieden zorgen. De ligging van een kind, duur van de bevalling en ingrepen, zoals vacuümpomp of tang, kunnen deze krachten vergroten. Wanneer er zo’n spanningsgebied of blokkade ontstaat, kan zich dat uiten in de bovengenoemde klachten.

Baby- en kinderosteopathie in Amsterdam

Jop Mur is zelf vader van 3 kinderen en heeft een uitgebreide ervaring met de behandeling van baby’s en kinderen. Na zijn studie Osteopathie heeft Jop zich middels de opleiding kinderosteopathie bij pro osteo gespecialiseerd in de behandeling van baby’s en kinderen. Jop Mur is een gecertificeerd kinder en baby osteopaat. Daarnaast is Jop ook werkzaam bij het Kinder Integraal Medisch Centrum waar hij de stages voor de opleiding kinderosteopathie begeleid.