03/04 2014 19:56

Osteopaat Amsterdam Buikklachten

Onderzoekers hebben eindelijk de functie van de blinde darm achterhaald.
By James Achisa, PBS; images via ABC; h/t to Barbara Miller

Al generaties lang is gedacht dat de appendix geen doel heeft, maar nu zeggen onderzoekers dat ze de ware functie van de appendix hebben ontdekt. En het is allesbehalve overbodig.
Onderzoekers zeggen nu dat de appendix fungeert als een veilig huis voor goede bacteriën .
Het lichaam gebruikt deze in wezen ” reboot” de spijsvertering wanneer men lijdt aan een aanval van dysenterie of cholera .
Onderzoekers van de Duke University Medical Centre in North Carolina zeggen dat na een ernstige aanval van cholera of dysenterie deze darmbacteriën de darmen kunnen zuiveren. De appendix fungeert als een soort van reserve van goed bacteriën
Ondanks de bevindingen zegt Professor Bill Parkerdat dit niet betekent dat we ten koste van alles de blinde darm moeten behouden.
Wetenschappers zijn tot de ontdekking gekomen door onderzoek van de bijlagen van de koala’s . In tegenstelling tot de korte menselijke ras , zijn de koala’s beroemd voor het hebben van een extreem lange appendix . Dit helpt in hun dieet dat bijna uitsluitend bestaat uit eucalyptus bladeren.

Nicholas Vardaxis , een universitair hoofddocent bij de afdeling Medische Wetenschappen bij RMIT University , zegt dat de theorie van de Duke University team erg logisch is.