Voor wie is osteopathie?

In principe kan iedereen bij de osteopaat terecht

Het is in principe voor iedereen mogelijk om een behandeling bij de osteopaat aan te gaan. Van baby’s en kinderen tot volwassenen, waaronder ook zwangere vrouwen zijn welkom bij Osteopaat Amsterdam.

Is osteopathie geschikt voor mij?

Of osteopathie effect heeft bij uw klachten, hangt onder andere af van de volgende factoren:

  • zijn er weefsels in uw lichaam met verminderde beweeglijkheid die de klachten kunnen veroorzaken, of daarmee verband houden?
  • is deze verminderde beweeglijkheid volledig of gedeeltelijk te herstellen of is uw weefsel zodanig aangetast dat er geen herstel mogelijk is?
  • hoe groot is uw herstellend vermogen? Dat wil zeggen hoe zit het met vitaliteit en bent u in staat een bijdrage te leveren aan uw herstel? Bijvoorbeeld door uw voedings- en leefgewoontes te veranderen.

Pas na osteopatisch onderzoek is duidelijk in welke mate osteopathie kan helpen en hoe de aard van de behandeling zal zijn. Tijdens uw eerste afspraak heeft u een gesprek met de osteopaat over uw klachten en leefgewoontes, waarna hij u uitgebreid onderzoekt. U krijgt meteen te horen of osteopathie geschikt is voor u en welk behandelplan op u van toepassing is.

Osteopaat is geen vervanger

De osteopaat is nooit een vervanger van uw huisarts, specialist, kinderarts of het consultatiebureau. Het is verstandig om bij medische klachten contact op te nemen met uw arts om eventuele onderliggende ziektes uit te sluiten.