Werkwijze Osteopaat Amsterdam

Als u voor het eerst, of met een nieuwe klacht, bij Osteopaat Amsterdam komt, volgt er allereerst een intakegesprek. Dat wordt gevolgd door een vervolgens een uitgebreid onderzoek. Na de intake en het onderzoek begint de eigenlijke behandeling. In de meeste gevallen lukt dit nog tijdens uw eerste bezoek. Een enkele maal wordt de behandeling gestart tijdens een vervolgafspraak.

Intake osteopathie

Er wordt begonnen worden met een intakegesprek, ook wel anamnese genoemd. Middels dit gesprek probeert de osteopaat een indruk te krijgen over de ontstaanswijze van de klachten. Om een goede en complete indruk te krijgen, is het van belang om een inzicht te krijgen in de ziektegeschiedenis, eventuele familiaire klachten en leefgewoonten.

Onderzoek osteopathie

Osteopaat Jop Mur onderzoekt manueel (met de handen) het lichaam op bewegelijkheid. Zo probeert hij de eventuele blokkades en/ of bewegingsbeperkingen die in relatie staan tot de klacht, in kaart te brengen. Hierna wordt er besproken wat de bevindingen zijn, ook wordt er uitleg gegeven omtrent de ontstaanswijze van de klachten en wordt als laatste het plan van aanpak besproken.

Behandeling osteopathie

Een osteopathische behandeling is altijd manueel en vaak op andere plaatsen dan waar de klacht zich bevindt. De afspraken vinden niet snel na elkaar plaats, omdat het lichaam tijd nodig heeft om te reageren op de behandeling. Het kan zijn dat er na de behandeling een verergering van de klachten optreedt, dat kan komen omdat het lichaam zich aanpast.

Kleding tijdens behandeling

Mannen hebben vaak een boxershort/ onderbroek aan met eventueel een T-shirt of hemd. Voor vrouwen is het handig om een yoga- of joggingbroek met hemdje aan te doen of mee te nemen voor tijdens de behandeling. Als er een voorkeur is om alle kleren aan te houden, is dat geen probleem.